Er din kat nervøs anlagt eller har aggressive tendenser, findes der adskillige midler på marked, som med fordel kan forebygge deres adfærd. Spørg evt. egen dyrlæge eller den lokale dyrehandel til råds. En klipning kan være stressende for en kat, især hvis det er første gang eller den har dårlige oplevelser fra tidligere klipninger.

Feliway Classic
Denne kan fåes som diffuser til stikkontakt eller som spray. Feliway øger kattens tryghedsfølelse og er med til at formindske stress. Diffuseren kan bruges i det rum hvor klipningen skal foregå, og sprayen kan bruges på selve bordet, hvor katten skal klippes.
Feliway Classic er en feromon-løsning som efterligner kattens naturlige kindferomon, og øger følelsen af velværd og tryghed.


Kalm
Kalm er et fodertilskud, som kan fåes som spray, pilleform eller flydende kosttilskud. Det indeholder naturlige aminosyrer og kan bruges over en længere periode eller ved særlige begivenheder.


Aptus Relax
Aptus Relax er ligeledes et tilskudsfoder, som kan gives som snack. Dette bidrager til en rolig og afbalanceret adfærd. Det kan anvendes 30 min. inden den ønskede effekt.

Beaphar Calming Cat Treats
Endnu et fodertilskud af naturlige ingredienser. Er bla set i Foder og Fritid i Randers.