Skal du have klippet din kat eller kanin, er der her nogle gode tips og råd i den forbindelse.

Klipning af kat

Er din kat madglad? Kan det være en god ide at have snacks klar, da dette kan distrahere katten under klipningen.

Bad af katten er oftest ikke nødvendig, med mindre den er meget snavset. Mobil Katteklip bruger i de fleste tilfælde tørshampoo hvis pelsen er fedtet, da vand kan medvirke til at pelsen bliver endnu mere filtret. Ønsker man at få badet katten, er det vigtigt at informere om dette, så vi kan tage en snak om hvordan og hvorledes.

Er katten nervøs anlagt eller har aggressive tendenser? Kan man med fordel forebygge adfærden vha. fodertilskud så som Aptus relax og Kalm, eller spray så som Feliway og Kalm. Læs evt. mere om dette her.

Kattepels er flyvsk og vil komme alle vegne, derfor er det en god ide at tage noget glat tøj på, som nemt kan børstes af.

Handsker kan være en rigtig god ting, hvis din kat har en tendens til at markerer sig med klørerne eller tænder.

Et køkkenbord eller lignende er at foretrække når katten skal klippes, da det har den rigtige arbejdshøjde. Et spisebord er noget lavere, det kan derfor være hårdt for ryggen at stå ved over længere tid. Skal katten klippes i eget hjem, og har man ikke plads på køkkenbordet, kan et foldebord medbringes. Det er dog en rigtig god ide at informere Mobil Katteklip inden hvis dette ønskes, da foldebordet ikke er fast inventar i bilen.

Væn katten til at blive børstet. Er katten ikke vant til at blive børstet, så start stille ud med få minutter ad gangen og trap stille op i tid. Sørg for godt med godbidder undervejs, så skal katten nok blive glad for det.

Klipningen vil foregå på kattens præmisser, derfor skal der være en til at holde katten. Helst en som katten er tryg ved og som kender katten godt. Det tager tid for de fleste katte at vænne sig til at blive klippet. Det vil i starten være utrygt for dem og de vil i nogle tilfælde bruge klør eller tænder. Her er det muligt at give katten noget på poterne og/eller krave på.

Flåter fjernes inden klipningen, har katten mange, bør man behandle katten med et middel mod flåter inden den skal klippes.

Begræns antallet af iagttagere. Vi oplever ofte at katten bliver stresset når der står flere og kigger på. Eller blot at der sker andet omkring den end selve klipningen. I nogle tilfælde (ofte de temperamentfulde stærke hankatte) kan der være behov for to til at holde katten, men så vil det være fint hvis 2. person holder sig godt i baggrunden, indtil behovet opstår. Børn kan være meget nysgerrige og spørgende, hvilket er helt forståelig. Men det gavner desværre sjældent klipningen. Så er der børn i huset, lad dem evt. hilse på først og derefter finde anden underholdning.

Klipning af kanin

Kaniner kan gå i chok ved at få et bad. Er kaninen beskidt bagi, bør man forsigtigt rengøre den med en fugtig klud. Vi bader derfor ikke kaniner, men bruger derimod tørshampoo hvis pelsen er fedtet.

Kaninpels er meget flyvsk, derfor er det en god ide at tage noget glat tøj på, som nemt kan børstes af.

Et køkkenbord eller lignende er at foretrække når kaninen skal klippes. Det har den rigtige arbejdshøjde. Et spisebord er noget lavere, det kan derfor være hårdt for ryggen at stå ved over længere tid. Har man ikke et køkkenbord, har jeg mulighed for at medbringe et højt foldebord. Det er dog en rigtig god ide at informere mig inden hvis dette ønskes, da foldebordet ikke er fast inventar i min bil. Det vil være fint hvis jeg har en stol til rådighed, da noget af klipningen ofte foregår siddende.

Væn kaninen til at blive børstet. Er den ikke vant til at blive børstet, så start stille ud med få minutter ad gangen og trap stille op i tid. Sørg for godt med godbidder undervejs, så skal kaninen nok blive glad for det.

Klipningen vil foregå på kaninens præmisser. Derfor skal der være en til at holde kaninen, helst en som kaninen er tryg ved og som kender kaninen godt. De fleste kaniner mister hurtigt tålmodigheden. De vil ofte blive meget urolig, derfor kan det være godt med en ekstra hånd.