En ren kat er en glad kat, og her kan du få lidt råd og vejledning til soignering af din kat. Fra negleklip til badning, lidt pleje kan gå langt. Læs her for at finde ud af, hvordan du holder din kats øjne, ører, tænder, hud og pels sund og ren. Vær dog opmærksom på at nogle katte, ikke tolererer at blive plejet. Hvis din kat kæmper mod plejeprocessen, og der er potentiale for at skade din kat eller dig selv, bør du lave en aftale med en kattefrisør eller dyrlæge for at få din kat plejet.

Hud og pelspleje

Badning af din kat

Med sine indbyggede plejeværktøjer (tunge og tænder) er din kat veludstyret til at klare sine egne pelspleje behov. Men hvis katten er meget snavset, er kommet ind i noget klæbrigt eller ildelugtende, skal du måske give katten et bad. Følg nedenstående trin for at sikre minimal stress og maksimal effektivitet.

Læs videre

Børstning af din kat

Børstning af din kat fjerner ikke kun snavs, fedt og dødt hår fra dens pels, men det hjælper også med at fjerne hudflager og stimulerer blodcirkulationen og forbedrer hudens generelle tilstand. En eller to børstninger i ugen hjælper katten med at holde dens sunde glød – og du vil opdage, at regelmæssige børstninger er særligt gavnlige, når din kat er oppe i alderen og ikke længere kan pleje sig så omhyggeligt alene.

Læs videre

Hudproblemer

Tilstanden af din kats hud er en indikation af dens generelle helbred. Når der opstår et hudproblem, kan din kat reagere med meget kløe, tygger og / eller slikker det samme sted igen og igen. En lang række årsager, fra eksterne parasitter og allergier til sæsonmæssige ændringer og stress eller en kombination af disse, kan påvirke din kats hud og bør undersøges. Hudproblemer er en af de mest almindelige årsager til at katteejere søger dyrlægen.

Læs videre

Fældning

Fældning er en kats naturlige proces med at miste dødt hår. Indendørs katte kan fælde hele året rundt. Regelmæssigt pleje af din kat og støvsugning bør minimere ulemperne ved fældning. Men hvis du ser skaldede pletter i din kats skind eller mærker et betydeligt tab af hår, kan den bagvedliggende årsag være et sundhedsrelateret problem og bør undersøges af en dyrlæge.

Læs videre


Ørepleje

Din kat kan muligvis kende lyden af en taske med godbidder, der åbnes på tværs af huset, men den kan stadig have brug for lidt hjælp til at holde sig ren. Opmærksomhed på ørevoks, snavs og infektion i din kats ører vil hjælpe de følsomme lyd detektorer til at forblive opmærksom på alle dine bevægelser.

Læs videre

Pote og neglepleje

Sunde poter

Katte har brug for sunde fødder til at kradse, klatre og lave deres berømte akrobatiske landinger. Derfor er det vigtigt, at du regelmæssigt undersøger og rengør din kats poter og sørger for de er sårfrie.

Læs videre

Neglepleje

Forsvinder din kat, når negleklipperne kommer ud? Er du nødt til at pakke katten i et håndklæde for at give den en manicure? Følg disse trin for at hjælpe din kat til at slappe af mens du trimmer.

Læs videre

Tandpleje

Din kat behøver rene, skarpe tænder og sundt tandkød. Skader på tungen, tænderne, ganen og tandkødet kan medføre mange sundhedsrisici for katte, men disse kan forhindres ved regelmæssig tjek og god gammeldags tandbørstning.

Læs videre

Øjenpleje

Et tjek af øjnene inden soignering kan afsløre enhver tåre, skorpe, uklarhed eller betændelse, som kan indikere et sundhedsproblem. Her er nogle få enkle tips til at holde din kats øjne klare og sunde.

Læs videre