Skal du have klippet din kat eller kanin, har vi her nogle gode tips og råd i den forbindelse

Klipning af kat

En mæt kat er oftest mest medgørlig, derfor er det en god ide at sørge for katten har spist godt inden klipningen. Derudover er det altid en god ide at have nogle godbidder til katten, især hvis din kat er madglad.

Bad af katten er oftest ikke nødvendig, med mindre den er meget snavset. Vi bader ikke kattene, men bruger derimod tørshampoo hvis pelsen er fedtet. Vand kan medvirke til at pelsen bliver endnu mere filtret.

Kattepels er flyvsk og vil komme alle vegne, derfor er det en god ide at tage noget glat tøj på, som nemt kan børstes af.

Handsker kan være en rigtig god ting, hvis din kat har en tendens til at markerer sig med klørerne eller tænder.

Et køkkenbord eller lignende er at foretrække når katten skal klippes, da det har den rigtige arbejdshøjde. Et spisebord er noget lavere, det kan derfor være hårdt for ryggen at stå ved over længere tid. Skal katten klippes i eget hjem, og man har ikke plads på køkkenbordet, skal vi nok finde ud af det alligevel.

Væn katten til at blive børstet. Er katten ikke vant til at blive børstet, så start stille ud med få minutter ad gangen og trap stille op i tid. Sørg for godt med godbidder undervejs, så skal katten nok blive glad for det.

Klipningen vil foregå på kattens præmisser, derfor skal der være en til at holde katten, helst en som katten er tryg ved og som kender katten godt. De fleste katte bryder sig ikke om at blive klippet, og vil i nogle tilfælde bruge klør eller tænder, i disse tilfælde kan katten få noget på poterne og/eller krave på.

Flåter fjernes inden klipningen, har katten mange, bør man behandle katten med et middel mod flåter inden den skal klippes.

Klipning af kanin

Kaniner kan gå i chok ved at få et bad, er den beskidt bagi bør man forsigtigt rengøre den med en fugtig klud. Vi bader derfor ikke kaniner, men bruger derimod tørshampoo hvis pelsen er fedtet.

Kaninpels er meget flyvsk, derfor er det en god ide at tage noget glat tøj på, som nemt kan børstes af.

Et køkkenbord eller lignende er at foretrække når kaninen skal klippes, da det har den rigtige arbejdshøjde. Et spisebord er noget lavere, det kan derfor være hårdt for ryggen at stå ved over længere tid. Har man ikke et køkkenbord, skal vi nok finde ud af det alligevel.

Væn kaninen til at blive børstet. Er den ikke vant til at blive børstet, så start stille ud med få minutter ad gangen og trap stille op i tid. Sørg for godt med godbidder undervejs, så skal kaninen nok blive glad for det.

Klipningen vil foregå på kaninens præmisser, derfor skal der være en til at holde kaninen, helst en som kaninen er tryg ved og som kender kaninen godt. De fleste kaniner mister hurtigt tålmodigheden, og vil ofte blive meget urolig, derfor kan det være godt med en ekstra hånd.